dijous, de setembre 11, 2008

LLÀGRIMES DE CATALANA (2)



Els catalans estem desil·lusionats, perplexos, aturats i emprenyats. Som una espècie que no acaba d'aixecar el cap, potser fins i tot en vies d'extinció i nosaltres en som els culpables es miri com es miri, només s'ha d'obrir els ulls i observar el què està passant realment.

Tenim uns polítics apoltronats que només miren d'assegurar-se els seus ingressos mensuals i viure de renta tot el temps possible mentre la resta anem perdent poder adquisitiu, la feina, amb unes hipoteques cada vegada més elevades i un preu del petroli desmesurat (encara que diguin que baixa de preu, però no es veu reflexat a la nostra butxaca). I doncs, qui ha votat a aquests polítics que no són capaços de defensar els nostres problemes quotidians procurant obtenir els ingressos que ens pertoquen, reduir a la mínima expressió l'impost de successió tal com han fet altres comunitats com Madrid; reduir els impostos a les empreses per afavorir la contractació de més treballadors i no fer persecucions sistemàtiques i absurdes per tal d'omplir encara més les seves arques, no pas les nostres! Fins i tot es dediquen a recórrer les vinyes buscant les mil i una excuses per treure'n un rèdit fent inspeccions de treball als pobres pagesos que tenen la seva família que els ajuda a collir els raïms, un sector que cada vegada és menys rentable, demanant papers i exigint totes les mesures de seguretat per a tal treball. Uns polítics que han descuidat l'ensenyament, estem a la cua d'Europa, quina vergonya!! On s'ha perdut el respecte al professorat començant pels mateixos pares, s'ha perdut la cultura de l'esforç i el valor a totes les coses ja sigui a la natura, als éssers vius i a les mateixes persones on la violència sembla la única llei. Hem canviat els valors i això no és pas culpa dels polítics sinó nostra.

Si volem una societat puntera necessitem fer alguns canvis i jo en proposo alguns malgrat no agradin a tothom:

1) Necessitem científics de primera línia que estiguin a l'avantguarda de totes les tecnologies i investigacions a tots els nivells: noves energies que no depenguin del petroli (això ja s'hauria d'haver previst fa molts anys); recerques mèdiques; reducció de la contaminació i reciclatge dels materials (estem deixant el planeta en vies de mort). Aquests només són un exemple, però per poder tenir aquests científics i evitar la fuga de cervells s'ha de crear centres d'investigació competents i ben remunerats, dotar de moltes més beques als que s'hi vulguin dedicar amb un plus d'acompliment d'objectius. Però el més important, hem de canviar el sistema educatiu on actualment prima la igualtat, l'ensenyament homogeni i no prima l'excel·lència dels alumnes i és aquí on proposo que els cursos s'haurien d'anar superant segons el rendiment i no per l'edat que els correspon de manera que les ments més ràpides no se'ls privi de passar a un nivell superior perquè no tenen l'edat i això els merma la capacitat d'aprendre més coses quan la seva ment els demana més i més. No posem fre a les ments brillants, donem-los espai per a crear ja que seran els nostres futurs investigadors que ens aportaran un benefici social. Cuidem-los de petits i de grans perquè no fugin de Catalunya.

2) Acabem amb les confrontacions regionals creant una confederació d'Estats Europeus on Catalunya pugui fer les seves lleis respectant les bases generals aprovades per tot el Gran Estat Europeu però poguent repartir i tots els ingressos en el nostre territori per poder afavorir tots els punts febles, que en són molts, com les infraestructures, autopistes gratuïtes, més transport públic i eficaç, més sanitaris, residències per a avis (en faran falta moltes d'aquí uns anys) o crear serveis a domicili (el voluntariat seria un reforç i enriquiment social); donar totes les possibilitats a les empreses per ampliar els negocis reduint impostos i donar incentius considerables per poder ser més competitius, que prenguin nota dels murcians qui el seu govern quasi els regala la maquinària!!; l'educació hauria de proporcionar adolescents que dominessin quatre idiomes com a mínim, que dominessin totes les àrees científiques, socials i lingüístiques sense fer una separació entre lletres i ciències i això es traduïria en més hores de classes, menys vacances escolars, només durant el mes d'agost axí de retruc conciliaríem el treball dels pares amb les vacances dels fills.

3) Procurar un canvi de valors a tots els ciutadans amb una cultura del respecte, ajuda, comprensió, paciència, entrega, solidaritat, esforç, amor i felicitat de manera que es deixessin una mica de banda les ambicions, el poder, l'egoïsme, l'odi i la ràbia. Aquest apartat és responsabilitat nostra i només nostra. Si no canviem de valors la nostra vida en aquest planeta està condemnada.
4) Establir un sistema d'elecció de candidats a governar basat en una modalitat innovadora: eliminació dels partits polítics i formació de diferents grups de treball amb ganes REALS de fer la feina ben feta SENSE REBRE COMISSIONS. Es tractaria d'elegir cada grup de treball per a cada àrea del govern, per a cada ministeri de manera que s'escollís el millor grup de treball per a cada modalitat independentment de la seva ideologia política. Tindríem el millor de cada àrea i amb això el nostre Estat Català podria proposar les millors lleis per tenir un estat sostenible amb recursos, tecnologia, educació, conservació del medi ambient, sanitat, infraestructures, ètica, justícia, etc... governada per persones honestes i intel·ligents amb la possibilitat de poder-les canviar quan no complissin amb els objectius marcats. Coneixeu cap país que tingui aquest sistema d'elecció? Seríem els pioners.
5) Obligatorietat de realitzar pràctiques en empreses de tots els estudiants a partir dels darrers cursos abans d'escollir la carrera o curs especialitzat de manera rotativa provant diferents àrees i diferents nivells de dificultat per obtenir una millor orientació alhora d'escollir la professió d'un mateix. A la vegada oferiria la possibilitat de contactes futurs dels alumnes amb les empreses per ocupar llocs de treball. També s'hauria de fomentar les professions professionals tant en desús i amb greus mancances al mercat laboral actualment canviant la creença entre els estudiants que és millor una carrera universitària que una FP, quin greu error!!! Necessitem especialistes JA, hem d'actuar immediatament o es perdran molts llocs de treball ja que empreses sense especialistes hauran de tancar.
6) Fomentar tasques socials obligatòries: dedicar unes hores a la setmana per atendre serveis socials encaminats a la cura d'avis, infants malalts, a persones amb mancances físiques o amb mancances de salut, gent necessitada econòmicament, neteja de l'espai públic, intercanvi cultural, ensenyament gratuït de les especialitats que cadascú tingui a gent en atur, jubilats amb ganes d'aprendre, casals didàctics i educatius, guarderies en hores extraescolars, etc... seria una manera d'ajudar a les parts més febles de la societat i alhora fomentaria l'altruïsme i la solidaritat tan absent actualment


Que passeu una bona diada de setembre sense confrontacions. Actuem democràticament quan sigui l'hora.

2 comentaris:

dalmau ha dit...

Es un manifest, gairebé un programa per a un partit polític que comparteixo i m´hi adheresc plenament. Seria bo que algú amb empenta el pogués assumir i tirar endavant. Qui s´hi apunta ?

Anònim ha dit...

Hola Dalmau, sabia que t'agradarien les meves propostes. Jo no pertanyo a cap partit polític o sigui que si algú tingués el valor per portar-lo endavant crec que en seríem molts que el recolzaríem.
Gràcies per recolzar la meva proposta.
Una abraçada!!!